マイケルズ英会話☆ブログ☆

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🎍 謹賀新年 🎍

2022-01-07 | 諸々
明けましておめでとうございます
いつも覗きにきて下さり有難うございます
2022年もマイケルズ英会話スクールを宜しくお願いいたします

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日本のお正月と言えば(色々ありますが)やっぱりおせち料理

ということで?
今日は「おせち料理のことを簡単に説明する」デス⭐

おせち料理は新年のためだけに用意される伝統的なお料理です
Osechi is the traditional meal only prepared for New Year.

⇩ おめでたい意味をもつ食材の意味を説明するフレーズ ⇩

昆布巻:"Kobumaki" is salmon kombu roll.
We have Kobumaki to share happiness.

エビ:Shrimps
We have shrimps to pray for longevity.

黒豆:"Kuromame" is sweet black soybeans.
We have Kuromame to encourage hard work.

紅白かまぼこ:"Kouhaku-Kamaboko" is a fish paste/fish cake.
We have Kouhaku-Kamaboko is because its red color is to prevent evil spirits and white means purity.

栗きんとん:"Kurikinton" is candied chestnut with sweet potatoes.
We have Kurikinton to raise money luck.

かずのこ:"Kazunoko" is herring roe.
We have Kazunoko to pray for the prosperity of descendants.

伊達巻:"Datemaki" is sweet rolled omelet/sweet egg rolls.
We have Datemaki to wish to improve knowledge.

煮しめ:"Nishime" is boiled root vegetables.
We have Nishime to wish to have long lasting happiness.

ごまめ・田作り:Gomame/Tazukuri is candied dried sardines.
We have this to pray for the great harvest.

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2022年が皆さまにとって健康で素晴らしい1年となりますように