ふろしき王子のブログ◎
出前講座開催☆
http://furoshikiouji.asia
メール isamix@gmail.com
 





一日お水に浸して、ほとびた大豆。



煮てつぶした大豆に塩きり麹を混ぜたものを
団子にして、カメの中に打って詰めていく。



今年も何とか無事にできた。後は半年以上寝かせば、その間にお味噌になっている。



お腹がすき、しゃもじのままご飯を盗み?食いしている人。

Today we made Miso which is the Japanese fermented soybean paste.
It has been held in my family for about 15 years.
The season to make Miso is usually in midwinter.



This is how to make a cover for the Miso pot with Furoshiki cloth.

コメント ( 1 ) | Trackback ( 0 )
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする