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(一緒に作りましょう!)美味しい「みたらし団子」の作り方 Let's make with me! Japanese sweets skewer dumplings (English subtitle)

2020-03-30 17:53:45 | 癒しの動画
(一緒に作りましょう!)美味しい「みたらし団子」の作り方 Let's make with me! Japanese sweets skewer dumplings (English subtitle)


やさいのひチャンネル

お花見団子6本分(材料)
白玉粉150g・絹ごし豆腐150g〜160g・砂糖大さじ2
(みたらしあん)醤油大さじ1と1/2・みりん大さじ1・砂糖大さじ3・片栗粉小さじ2・水大さじ4
6 skewer dumplings (material)
150 g of glutinous rice flour, 150 g to 160 g of silky tofu, 2 tablespoons of sugar
(Mitarashi source) 1 and 1/2 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon mirin, 3 tablespoons sugar, 2 tablespoons potato starch, 4 tablespoons water

(作り方のまとめ)
白玉粉の粒がなくなるまで混ぜて15回こねる
直径2cmの棒状に伸ばす
24等分に切って、ボール状に丸める
沸騰した湯に入れてゆでる
表面に浮いてきたら1分ゆでて冷水に入れる
冷めたらザルで水気を切る
みたらしあんの材料を混ぜて中火にかける
沸騰したら混ぜながらとろみをつける
竹串にお団子を刺して、みたらしあんを塗ったら出来上がり

(Summary of how to make)
Mix until kneaded with glutinus rice powder and knead 15 times
Stretch into a 2cm diameter rod
Cut into 24 equal parts and roll into balls
Boil in boiling water
When it comes to the surface, boil it for 1 minute and put it in cold water
Drain in colander when the dumpling is cool.
Mix the ingredients of mitarashi an and cook over medium heat
When boiling, mix while thickening
Finish,stick a dumpling on a bamboo skewer, then add mitarashi ann


ご視聴ありがとうございます。
今日は、お家の中でもお花見気分が味わえる、みたらし団子を作りました。
白玉粉と豆腐で作るモチモチのお団子です。
豆腐と白玉粉で作ったお団子は、翌日も固くなりにくく、もちもちとして美味しいお団子になります。
串に刺して、甘じょっぱいみたらしあんを塗ると、お団子屋さんのような本格的な味になります。
とっても簡単なので、みんなで一緒に作りましょう

Thank you for watching.
Today, we made mitarashi dumplings so you can enjoy the cherry-blossom viewing even at home.
It is a dumpling made with glt glutinous rice flour and tofu.
The bun made of tofu and glutinous rice flour is hard to harden the next day, making it a sticky and delicious dumplings.
If you make a sticky dumpling and apply sweet and salty mitarashian, it will become a full-fledged taste like a dumpling shop.
It's so easy, let's make it together

youtube.com/c/yasainohi831
https://www.instagram.com/foodsalon_y...

#StayHome and cook
#WithMe
#みたらし団子

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