カリフォルニアからシニアー日誌 (Senior Dairy from California) 

北カリフォルニア州から、シニアーの
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高級フレンチ料理を食べて思った

2013-10-19 03:33:09 | エッセイ

クリスマスも近くなった。
最近娘がLos Gatosにある高級フランスレストランに連れて行ってくれた。
何もかも普段の生活から遠いクラス級であった。
別段、気後れもしなかった。普段の自分を維持して会話をし、料理を味わった。
レストランは、品格もあり、サービスもマナー良く、まあよかった。私には、フランスのほうが、もっと人たちは自然で、食事を楽しんでいるように思われた。まあ、一つ一つの作品とも言うべき料理は、材料が手を加えられて、芸術品のようにして現れた。私には、なじみがなく、いったい何を食べているのか分からないままに終わった。食器のきれいさが印象に残った。料理は、さほどでもなく、結果的には、塩が利き過ぎた料理のせいで、気分が悪くなり、血圧が上がって、苦労をした。だからもう一度行くレストランではない。
やはり、料理は味である。食器などは、大してこだわらない。
家で食べる日本食の一流シェフの料理の方が一流である。我が家には、一流がいる。そして、基本に近い素朴なものが最高である。鯖の塩焼きに大根おろし、白い炊き立てのご飯、それで十分である。
大体において、ホーーマルで食べるものは、手が掛かりすぎていることが多い。そして本来の食ということを逸脱してしまう感が多い。まあ、値段がそこで出てくるのかもしれない。しかし、素朴でいて悪くはないはずである。まあ、なるだけ素朴なものが食べたい。そこに本来の味があると思う。

Recently My daughte took me to a high class French Restaurant in Los Gatos.
It was far class from my daily life style, but I did not loose my mind and kept conversation and enjoy different disshes.
The restaurant was pretty good with service and upgraded. I saw people in France were more relaxed and enjoy themselves.
Each dishes were very artistic with lot of work. I did not recognize each dishes and remained was beauty of table wares. All dishes were very salty and my blood presser went up. I never go back to this restaurant.
I like simple and quality dishes, A good quality broiled fish and hot fresh steamed rice are enough and these are very selected dish. Simple things are most difficult thing, because it would be required selection of quality food choice and careful cooking technique.
Usually high class restaurant food is too much thinking of technique and loose what if real eating.
Of cause in order to ask high price need some kind of surprised and anordinality.


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