goo blog サービス終了のお知らせ 

てくてく

てくてく てくてく 歩いていたら・・・・・

ホーキーポーキー Hokey Pokey

2011年01月23日 | 食べ物
ニュージーランドへ行った時に食べたアイスクリーム
わすれられない ホーキーポーキー Hokey Pokey 
お取り寄せしました高かった!!





コストコで売っているらしい(会員ではないので)
生協でも時々 売っているらしい (ありましたよ 注文しました バーアイス)




食べてみたけど どうも あの しゃりしゃりした感じがイマイチ


作り方をさがしたらありました
参考にしてください


ホーキー・ポーキー -アイス-
乳製品が美味しいNZでお奨めのひとつはアイスですが、
中でもホーキー・ポーキーは美味です!
アイスが置いてあるとこなら必ずあるので、
種類を聞かれたら「ホーキー・ポーキー!」と叫んでください。
ポリポリ食感がたまりまへん。
ちなみにホーキーポーキーとは、アイスの中に入っているツブツブのことです。


あなたも作れる Hokey Pokey

材料
4 table spoons sugar
2 table spoons golden syrup
1 tea spoon baking soda

作り方
1. 砂糖とシロップを弱火にかけ、ゆっくりかきまぜます。
2. 火からおろし、ベイキングパウダーを入れ、急いでふくらむまでかきまぜます。
3. アルミホイルか流し型にうすく敷き、冷えたらくだいて出来上がりです。

注:終わった鍋はぬくもりがあるうちに洗わないと、
くっついてしまい捨てるはめに。。。




Hokey Pokey ice-cream

4 tbsp sugar
2 tbsp golden syrup
1 tsp baking soda
2 cups (500ml) cream
1 tsp vanilla extract
395g can sweetened condensed milk

1. Place sugar and golden syrup in a saucepan and stir constantly over a low heat until the mixture comes to the boil.

2. Boil for 5 minutes over a very gentle heat, stirring occasionally and making sure it doesn’t burn.

3. Remove pan from the heat and add the baking soda, quickly stirring until the mixture froths. Immediately pour the hokey pokey onto a tray lined with baking paper and allow to cool. Once solid, break the hokey pokey into rough chunks approximately 2 to 3cm long.

4. Whip cream with vanilla until peaks form when the beater is lifted from the bowl. Gently mix in sweetened condensed milk and hokey pokey pieces.

5. Pour into a 2-litre plastic ice cream container, cover tightly and freeze overnight or until ice cream is firm.

- Helen Jackson

How would you Freestyle this recipe? Tell us your tips and you could win some great prizes

最新の画像もっと見る