ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

今日はパスタじゃ  Today I Cook Pasta

2014-01-14 18:23:23 | 日記

使いかけのパスタはペットボトルに入れておくのが最高です

使うときには手を当てて逆さにすると、1回分の適量が出てきます

アルデンテに茹でて、オリーブオイルをまぶしてから皿に盛り付けます

前任地ソロモンでは、オリーブオイルのスプレーがあったので、この工程でこれを使うと実にきれいにオイルが回りますが、ミャンマーでは見かけないので、ザルにあけてから上からオイルを垂らして混ぜます

専門家に言わせるとこの工程がもっとも重要だそうです

あとは、パスタの素の封を切って上に載せて混ぜるだけ、今日は「たらこバター」です

これでは子供でもできるので、おじさんの場合はこれに添えるガーリックブレッドを作ります

ドッグパンのちょっと硬くなったものをスライスして、さらに電子レンジで30秒ほど水分を飛ばします

片面に有塩バターを塗ってから、フライパンにオリーブオイルをひいてバターをつけなかった面を軽く焼きます

バターを塗った面に「ガーリック・ブレッド・スプリンクル」なる秘密の粉を振りかけて、その面を下にして軽く焼きます

最後にもう一度裏面に焦げ目がつく程度焼けば外はカリっと中はふんわりのガーリックブレッドが完成です

この秘密の粉は「ガーリック・ブレッド・スプリンクル」という名前で売られていて、粉末のガーリックに塩が混ぜてあるようです

Keeping pasta in the PET bottle is very convenient.

Putting a hand and turn it upside down, just for one plate comes out.

After boiling it as Al dente, cover it by the olive oil and put it on the plate.

In my previous post in Solomon Islands, I used the spray olive oil to cover the oil very easy but in this country I couldn’t find it.

The expert of Italian foods said this process is the most important.

Open the instant past and put it on the pasta to complete.

It is so easy that even a child can do it.

However in the case of senior cooker, one more cooking “garlic bread” will be added.

Use the little old dog ban, slice it and further deglaze them by the microwave about 30 seconds

Put the salted butter on one side and put them fry slightly on no butter faces.

Turn them and fry again slightly and turn them again and sprinkle the magic powder on buttered faces.

Finally fry the other side like a toast.

This magic powder named “garlic bread sprinkle” is mixed the garlic powder and salt.

 


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