ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

キャベツと塩昆布  The Cabbage and the Salty Seaweeds

2011-08-10 18:09:10 | 日記

私の料理の中で、酒飲みに評判の良いものをご紹介します

名前は「キャベツと塩昆布のコラボ」とでもしておきましょう

例によっていとも簡単です

まずキャベツを適当な大きさに切って、軽く茹でます

茹であがったキャベツを温かいうちにごま油であえて皿に盛り、上に細切り塩昆布をパラパラと乗せて完成です

昆布の塩味とキャベツ特有の甘みが合体して、何とも言えない美味しさをごま油の香りが後押ししてくれます

日本酒によし、ワインによし、もちろんビールにもと大好評です

実はこれは日本の居酒屋「養○の瀧」のメニューにあり、簡単そうなのでやってみたところ、同じ味になったという盗作であります

 

 

 

This is the one of my cooking which has the good reputation among the drinkers.

The name could be “Collaboration with cabbage and seaweed”.

It is very easy to cook as usual.

The first cut the cabbage n a bit size and boil.

Within the boiled cabbage is hot dress it with the sesame oil.

Put them on a plate and put fine chopped salty seaweeds on it.

The collaboration of salty taste of the seaweed with the original sweetness of the cabbage makes surprising nice taste.

It must be good for Japanese sake, wine, of course beer too.

This is one of the menu of Japanese pub Yo??no Taki.

It seemed easy to cook and I tried.

Actually it is a plagiarized cooking.


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