ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

夏場の昼食  The Lunch in Summer time

2012-05-27 12:25:07 | 日記

日曜日のお昼は、一人で食べるとなかなか気合が入らないものです

そこで簡単に夏場の定番「そうめん」

ただ茹でて水でさらして水切りしたあと器に入れて冷水を注ぎます

やはりガラスの器が涼しげでいいものです

先日Y. Sato商店で買ってきたそばつゆ(追い鰹)にネギ、そして海苔を細く切って乗せればOKです

やはり夏場はそうめんですね

ということはソロモンでは1年中そうめんを楽しめるということです

 

 

The lunch for Sunday is one of the troublesome task.

Then today’s lunch was the standard of the summer time “soumen”.

Just boiling and wash out with the water and put it in a bowl and add cold water.

It could be the glass bowl to feel cool.

I bought the soba soup at the Y. Sato shopping center few weeks ago.

Putting the soup and chopped spring onion in the small bowl and put the fine chopped dried sea weed.

It was pretty good in summer time means through the year in Solomon Islands.