ハッスルおやじ

定年退職後の人生を楽しみながら120歳まで生き抜こうとするオヤジの闘いの記録です

チーズクリーム・マカロニ  Cheese Cream Macaroni

2011-12-09 18:51:23 | 日記

今日は何となくこってりしたものが食べたくて、チーズクリームマカロニを作ってみました

鍋にマカロニと牛乳、バターとパルメザンチーズを入れて加熱して煮詰めます

これでマカロニがちょうどいい具合に膨らんで柔らかくなりました

味付けはほとんど必要なく、塩をほんの少しだけ加えました

皿に盛ってから黒胡椒とバジルの粉を振りかけ、上にパクチーの葉を数枚乗せて完成です

かなり高カロリーだと思いますが、そんなことはお構いなしに完食しました

 

 

Today I wanted to have some rich dish and tried to cook cheese cream macaroni.

Put macaroni in the pan and add milk, butter and parmesan cheese on it and heated.

Boiling down them and the macaroni became swollen and soft and good to eat.

Almost no seasoning and I added only a little salt.

Putting them on the dish and sprinkled some black pepper and powdered basil leaf.

Finally put some coriander leaves on it.

It must be very high calorie but I didn’t care and completed to eat.

 


帰国隊員送別会  Fare Well Party for the Volunteers Going Back

2011-12-09 18:24:00 | 日記

昨日は3時で仕事を切り上げて帰宅し、送別会の料理の準備を始めました

マグロをいただいてあったのですが、大きなハラミが4枚ですべて皮と腹膜がついたままです

これをはがすのに約1時間かかり、早く帰宅して大正解です

ハラミはよく脂がのっていて刺身にしたら美味しそうですが、鮮度の保証がないので焼くことにしました

まずすべてを漬けにしてからフライパンで軽く焼きますが、赤身と違ってバラバラになってしまいます

残りの皮と腹膜は全てを鍋に入れて醤油とみりん、砂糖を加えて煮込み、器にあけて持参しました

送別会では偶然メンダナホテルの山縣支配人の隣でしたので、評価を聞きましたが美味いと言ってくれました

またホテルの和食レストランで漬け丼をメニューに入れようと言っていました

 

Yesterday I finished the job at 3:00 and went back home.

I started the cooking for the farewell party soon.

I got the tuna previously and they were four pieces of abdominal part of tuna with skin and abdominal membranes.

To remove them it took about one hour and it was a very good decision to finish work at 3:00.

Abdominal meat had a lot of fat and it seemed so good for sashimi but I was not confident about the freshness and I decided to roast them.

Putting all of meats into the soy-sauce with rich garlic and ginger after then fried them rightly in the pan.

But they became small leaves of meat.

Other skins and membranes, I cooked with much garlic and ginger with soy-sauce, sugar and mirin.

At the party I sat next to Mr. Yamagata the GM of Mendana Hotel.

I asked him to assess my cooking and he said “very good”.

Also he said he wanted to add the “Duke Don” in the menu of restaurant.