ごはん・おかず・甘いもん。。。

自分の為の食事記録。

広告

※このエリアは、60日間投稿が無い場合に表示されます。記事を投稿すると、表示されなくなります。

キャロットケーキ

2009-10-03 00:18:53 | sweet

今年の5月チャールストンのペイントスクールに行った時。
デザートに出たキャロットケーキが気に入ってしまい
一緒に参加していたバーバラさんに
「このケーキ好き~
って言ったら
「私の作るのも美味しいよ~」
ってレシピを送ってくださいました。
直ぐに送ってもらったのに今頃作るなんて~
バーバラさんゴメンなさい。
でも美味しかった~

Carrot Cake

2 cups flour
2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
2 teaspoons cinnamon
2 cups sugar
1 1/2 cups vegetable oil
4 eggs
2 cups grated carrots
1 8 3/4 ounce can crushed pineapple, drained
1/2 cup chopped walnuts

Mix together flour, baking powder, baking soda, salt and cinnamon. Add sugar, vegetable oil, and eggs and mix well. Add carrots, pineapple and walnuts and mix. Pour into 2 9inch round cake pans or a 9inch by 13 inch glass pan and bake at 350 degrees for 35 or 40 minutes. I use the 9x13 glass pan. You can tell if the cake is done by sticking a toothpick in the middle of the cake and if it comes out clean then the cake is done.

Cream Cheese Topping

1/2 cup butter
8 ounces cream cheese, at room temperature
1 teaspoon vanilla flavoring
powdered (confectioners) sugar

Mix butter, cream cheese and vanilla well. Add powdered sugar a little at a time. I keep tasting it until I get the sweetness that I like. Spread on cooled cake.

Barbara

★上記の量で作るときっと大きいなぁ~と思い私は半分量で作りました。
 家にあったケーキ型(20cm)で丁度で良かった~
 パイナップルは缶詰ではなくスライスしたのを冷凍していたのでそれを
 3枚程刻んで使いました。
 何時も私は適当にです







Shokolaのホームページへ




コメント