秋の英語祭り9月の※ワークショップレッスンのひとつに、
「 Canadian Culture のぞいてみよう外国文化~カナダ編」がございました!
こちらはカナダ出身のBert先生が担当させて頂き、Bert先生のパソコン資料参照も交えたレッスン
たくさんの生徒さん達がさまざまなカナダの文化について学ばれました
また、そのレッスンの中でBert先生が手作りのカナダのお菓子をお出し致しました(写真)
その名も、Nanaimo-Bars★(ナナイモバー)
こちらは昨年のイベント「Culture Night」でもお出し、大変好評だったNanaimo-Bars
BERT先生のHandmade cakeを食べながら、英語のレシピも教わり、
「カナダ文化に触れることが出来た!」と生徒さんには大変楽しんでいただけたようです!
ご予約・ご受講頂きました皆様、どうもありがとうございました
※ワークショップレッスン・・・テーマ別特別セミナーです。このセミナーは別料金は掛からず通常のレッスンを振り替えてご受講頂けます。資格試験セミナーや文法・語い増強・海外旅行・留学等、さまざまなセミナーを開催しております。目的に合わせたセミナーはもちろん、ご興味のある内容のセミナーをご受講頂く事で、そちらを通して楽しく英会話を習得して頂く事が出来ます。幅広い英語力を身に付ける為に、是非ご活用くださいませ。
それではBert先生のレシピで・・・Let’try♪!クッキング~♪
↓Nanaimo-Bars~From Bert↓
Crust:
• 1/2 cup butter• 1/4 cup sugar
• 5 Tbsp. cocoa
• 1 egg
• 1 tsp. vanilla
• 1 cup flaked coconut
• 1-2/3 cups fine Graham wafer crumbs
• 1/2 cup chopped walnuts
Creamy Centre:
•1/4 cup butter
• 2 cups sifted icing sugar※
• 1 egg
Chocolate Topping:
• 4 oz. semi-sweet chocolate
• 1 Tbsp. butter
Grease a 9-inch square cake pan.
In a saucepan combine the butter, sugar, cocoa, egg, and vanilla. Cook over medium heat stirring constantly, until smooth and slightly thickened.
Stir in the remaining crust ingredients and press into prepared pan.
Make the creamy centre: cream the butter and gradually beat in icing sugar and egg. Spread over crumb mixture and chill for about 15 minutes.
Make the chocolate topping: melt the chocolate and butter together over hot water or in a microwave, being careful not to burn.
Spread on top of the previous part. Chill until set. Cut into squares with a sharp knife.
※Icing sugar is the name Canadian's use for confectioner's sugar.