Alrighty, as requested by YJ, posting the recipe.
You know what? As I tried to translate the recipe, I realized that I’m forgetting all the cooking terms in English. Shit… Haven’t watched the food channel for 4 years. Sorry. Hope you get the idea, biatch!
***Pork and Summer Vegetable Stew, Moroccan Style (6 serving)***
1kg pork, cut in big cubes (Shoulder-Loin seems to be appropriate)
6 Small Onions
3 Eggplants (Japanese Eggplants are small, so I would say 1 ½ ~ 2 in American size)
1 ½ Zucchini
300g Kabocha Pumpkin
1 Sweet Potato
180g Carrot
1 ½Tomato
3 cloves of Garlic (smashed)
450cc of soup stock of your choice
3 laurel leaves
2 dried chili (seeds taken out)
½ tsp of cumin
2 ½ tsp of turmeric
1 pinch of saffron
½ tsp of whole black pepper (NOT grounded)
salt, pepper, oil
1. Lightly season pork with salt and pepper
2. Peel the onions. Peel eggplants, zucchini, pumpkin, sweet potatoes in stripes (leaving some of the skins) and cut length-wise to proper size. (Like thin and long kinda shape) Peel carrots and cut length-wise. Cut tomatoes.
3. Heat 4 tbs of oil in a thick-bottomed, deep pot and fry pork till golden brown. Add garlic, onions, carrots. Pour soup stock and add all the spices and tomatoes. Cover with a lid and simmer for 20 min.
4. Add eggplants, zucchini, pumpkins, sweet potatoes, and salt to your taste and simmer for another 40min.
I think the vegetables are a bit different in different countries, so just put squash or any kinds of vegetable that you like. Onions don’t have to be small ones. I just put regular ones, cut in several pieces. Mind, eggplants and sweet potatoes are musts! If you can get Korean sweet potatoes (aren’t they similar to Japanese ones?), that’s better. American sweet potatoes are too soft and not sweet enough, i think. The secret is to add salt in early stage of cooking in step 4. That way, the stew blends well and tastes of vegetables will be profound. Bon apetit!!
大学の友人YJに、早くレシピを載せろとせっつかれました…。ので、Here we go! もりっちさんも、よければ作ってみて下さいね。A子さん、Y花さん、最初からこうすればよかったね…。あの時は全く思いつきませんでした…。
***豚肉と夏野菜のモロッコ煮 (6人分)***
豚角切り肉(肩ロースがおすすめ) 1kg
小タマネギ 6個
なす 3個
ズッキーニ 1 ½個
かぼちゃ 300g
さつまいも 1本
にんじん 180g
トマト 1 ½個
ニンニク (たたきつぶす) 3カケ
ブイヨン 450cc
ローリエ 3枚
赤唐辛子(種を抜く) 2本
クミン 小さじ ½
ターメリック 小さじ 2 ½
サフラン 1つまみ
黒粒コショウ 小さじ ½
塩、コショウ、サラダ油
1. 豚肉は軽く塩コショウする
2. 小タマネギは皮をむく。なす、ズッキーニ、かぼちゃ、さつまいもは縞目に皮をむき、くし形に切る。ニンジンは皮をむきくし形、トマトもくし形に切る。
3. 厚手の鍋にサラダ油大さじ4を熱して豚肉をいため、香ばしい焼き色がついたら、にんにく、小タマネギ、ニンジンを加えていため、ブイヨンを注ぎいれ、ふたをして弱火で20分間煮る。
4. なす、ズッキーニ、かぼちゃ、サツマイモを加え、塩少々で調味して40分間煮る。
できあがり!ポイントは、塩を早めに加える事。最後に加えると味がなじまず、具のうまみがいきないとのことです。うちのおかん直伝の味、みなさんも作ってみてくださーい。あ、サフランが家にたくさんあるので、欲しい人は言ってください。あと、サフランを使ったレシピ募集中ですので、誰かいいのがあれば教えて下さい!!!