エスペラントな日々

エスペラントを学び始めて18年目である。この言葉をめぐる日常些事、学習や読書、海外旅行や国際交流等々について記す。

Ni mangxis (7: en Gxenevo-2)

2016-10-16 | En Euxropo


En Euxropo ni multe gustumis fromagxon. Ni acxetis maldikajn fromagxojn cxefe por matenmangxo, kaj finfine iom enuigxis pro fromagxo.
Interalie placxis al mi kelkaj fromagx-kuirajxoj.
La gastigantino en Gxenevo regalis nin per speciala fromagxo. Per supre montrita elektra kuirforno ni varmigis kaj fandis specialan fromagxon (raclette), kiun ni mangxis kun terpomo. Saman kuirajxon ni mangxis ankaux cxe ges-roj G.G, niaj francaj gastigantoj.



En supra foto vi vidas brunajn bulojn. Ili estas frititaj fromajxoj... fromagxkotoletoj?
En la lasta vespero en Gxenevo kun la gastigantino kaj sxia edzo ni mangxis cxi tiun specialajxon en restracio. La bulo estis suficxe granda, do mi povis mangxi nur du.

   チーズはたくさん食べましたが、なかでもラクレットというスイスのチーズ料理、名前は分かりませんがコロッケのようにあげたチーズがおいしかった。
ジャンル:
ウェブログ
コメント (2)   この記事についてブログを書く
この記事をはてなブックマークに追加
« Ni mangxis (6: en Gxenevo) | トップ | Ni mangxis (8: en Grindelwald) »
最近の画像もっと見る

2 コメント

コメント日が  古い順  |   新しい順
フォンデュは食べたけど、、 (verdavojeto)
2016-10-16 12:12:56
これは食べた経験無しです。残念。
https://eo.wikipedia.org/wiki/Rakledo
日本のすき焼きの感覚で、鍋をつつきながらおしゃべり、、と言う風景ですね。楽しそう。
フォンデュは (esperakira)
2016-10-17 17:13:55
食べる機会がありませんでした。
日本で食べたことはありますが(カマンベールチーズで一人フォンデュなんてのも)。

コメントを投稿


コメント利用規約に同意の上コメント投稿を行ってください。

数字4桁を入力し、投稿ボタンを押してください。

あわせて読む

トラックバック

この記事のトラックバック  Ping-URL
ブログ作成者から承認されるまでトラックバックは反映されません。